Bog: Homøopati og Børn

 HOMØOPATI OG BØRN, en praktisk håndbog.

Skrevet af klassisk homøopat Jeanette Maglegaard og Kirsten Steinig, Klitrosen 2007.

Der er i dag en stigende interesse for at behandle sig selv og sine børn med mere naturlige metoder end det etablerede system tilbyder. Opfattelsen af hvad sygdom og sundhed er, har ændret sig og mange er mere kritiske overfor de tilbud læger i Danmark tilbyder. Der er i dag en markant forskel i opfattelsen af sygdom og sundhed blandt læger og alternative behandlere. Dette skal forældre forholde sig til når de skal vælge, hvordan de hjælper deres syge børn bedst muligt. Bogen anbefaler homøopatisk medicinsk behandling til akut syge børn, dvs. børn, der har feber, mellemørebetændelse, forkølelse eller andre forbigående sygdomme. Disse er en nødvendig og naturlig del af barnets liv og udvikling og efter vores mening skal de ikke undgås for en hver pris eller behandles med antibiotika.

I bogen gennemgår vi principper og procedure for denne behandlingsform. Der er også et afsnit med husråd. Mange husråd er gået tabt igennem de sidste generationer og det er trist, for man kan gøre meget selv, med remedier fra køkkenet og almindelig omtanke, som lindrer symptomer og giver forældre en god mulighed for selv at tage affære, når sygdomme er ved at opstå.

Den er ikke en erstatning for lægen eller den professionelle homøopat, men et redskab til yderligere viden og indsigt i homøopatisk behandling.