Klassisk Homøopati

Klassisk Homøopati

Klassisk Homøopati hedder nu “Naturmediciner”, men det er præcis det samme jeg laver.

Homøopati er en mild og effektiv behandlingsform for mange tilstande, sygdomme og lidelser.

Homøopati henvender sig til dig, der går og lider af et eller andet, det kan være alt lige fra noget fysisk som hovedpine/migræne, eksem eller tilbagevendende infektioner. Det kan også være, at du føler dig følelsesmæssigt ude af balance eller har været ude for en oplevelse, som du ikke rigtigt kan komme over.

Hvad er homøopati

Grundlaget i den homøopatiske tilgang er, at hele mennesket behandles og ikke kun nogle få symptomer. Klassisk Homøopati bekæmper sygdomme og andre uhensigtsmæssige tilstande med homøopatisk medicin, der styrker den individuelle persons egne forsvarsmekanismer. Dette i modsætning til traditionel lægelig behandling, hvor store doser af medicin ofte bekæmper symptomer ved at undertrykke dem.

Det var den tyske læge Samuel Hahnemann, der for over 200 år siden udviklede denne behandling, hvor man behandler individuelt som en helhed og ikke blot ser på symptomerne. Det homøopatiske princip er: ”At behandle med noget, der fremkalder en effekt, der ligner lidelsen”. Man styrker altså personens reaktionsmønster i stedet for at ”slå det ned”, som man ofte gør med traditionel medicin.

For eksempel: Migræne optræder forskelligt og skal behandles med forskellige midler: Migrænen kan jo sidde i panden, over det ene øje, i nakken eller på issen. Nogle gange forværres den af lys og andre gange ikke. Nogle har det bedst af at ligge i mørke og presse noget koldt på panden, andre foretrækker varme omslag. Migrænen kan være udløst af stress, menses, chokolade eller noget helt andet. Det er alt sammen eksempler på reaktioner, som man hver især reagerer med for at bekæmpe migrænen. De mange forskellige reaktioner er kroppens bedste forsøg på at komme tilstanden til livs – og derfor skal netop disse reaktioner styrkes.

Al homøopatisk medicin er fremstillet af naturlige forekomster, som udvælges f.eks. fra planter, mineraler eller dyr. I klassisk homøopati bruger man ofte kun én dosis til at klare et helt sygdomsforløb.

Homøopati er den mest udbredte alternative behandlingsform i Europa. I flere lande findes homøopatiske hospitaler (f.eks. i England, Frankrig og Grækenland) og læger benytter i stor grad homøopatisk medicin, som også dækkes af sygesikringen i mange lande.